sobota 13. července 2013

Rajčatovo-špenátové špagety s lososem

 bez laktózy

Triumvirát rajčata - špenát - losos je osvědčená kombinace a spolu s mými nejoblíbenějšími těstovinami vytvoří dokanalý oběd. Podobně jako u lasagní z předchozí příspěvku platí, že jde o jídlo od kterého se dokážu odtrhnout jen silou vůle, aby zbylo i na ostatní. :-)



 

Suroviny: 

(4 porce)

3 velká rajčata
jedno balení listového špenátu (130 g)
cca 300 g lososa
bazalka
200 - 250 g těstovin dle vlastího výběru
sůl
cukr






Postup:

Rajčata nakrájíme na větší kusy. (Pokud chcete, můžete je samozřejmě nejprve zpařit a oloupat).  Rozehřejeme teflonovou pánev a vhodíme pokrájená rajčata. Trochu podlijeme vodou (tak lžíci dvě) a osolíme. Na středním plameni přiklopené dusíme, dokud se rajčata nerozpustí a nevytvoří omáčku. Mezitím opláchneme a slijeme špenátové listy a nakrájíme lososa na kousky o velikosti sousta.




K rozvařeným rajčatům přidáme špenát, přiklopíme a dusíme dokud špenát nezvadne. Přidáme nasekanou bazalku a v případě potřeby dochutíme solí a cukrem. 

 





Vmícháme asi půl naběračky vody z uvařených těstovin. Je v ní spousta škroba a omáčka díky tomu bude mít krémovou konzistenci. Přivedeme opět k varu. Na závěr lehce vmícháme sousta lososa a přiklopené necháme 3-5 minut dusit, dokud není losos hotový. 










Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a ihned podáváme. Mňam. 


















Nutriční hodnoty: 


Jedna porce (1/4 omáčky a 60 g syrových těstovin): 
1608 kJ, bílkoviny: 25.2 g, tuky: 10.2 g, sacharidy: 46.5 g




Žádné komentáře:

Okomentovat