neděle 11. srpna 2013

Cuketový nákyp

bez laktózy, vegetariánské


Cuketová sezona je v plném proudu a cuket není nikdy dost. ;-)  Tenhle recept je hodně podobný cuketovým bramborákům. Pokud máte rádi měké a tlusté bramboráky, bude Vám chutnat i nákyp. Nejlepší je hned čerstvě vytažený z trouby. Druhý den bohužel křupavá kůrka zgumovatí a už to není ono, takže ho snězte co nejrychleji. ;-)







Suroviny:

400 g brambor
400 g cukety
3 vejce - bílky žloutky zvlášť
asi půl šálku špaldové mouky
sůl
medvědí česnek
majoránka


Postup:

Oloupané a omyté brambory nastrouhejte spolu s cuketou nahrubo. Mírně osolte a nechte trochu vypotit. Mezitím si vyšlehejte bílky. Z  brambor a cuket vymačkejte přebytečnou vodu. Vmíchejte žloutky a zahusťete trochou špaldové mouky. Podle chuti osolte a okořeňte majoránkou a česnekem.

Do hotové směsi zlehka vmícháme vyšlehané bílky a pečeme na 170° C asi 45 minut. Podáváme jen tak, nebo jako přílohu k masu, nebo guláši. Suroviny můžete snadno obměňovat podle svojí chuti.












Nutriční hodnoty:



Žádné komentáře:

Okomentovat