sobota 24. srpna 2013

Pečený kapr a šťouchané brambory s brokolicí

bez laktózy


Výborný sobotní oběd.  Kapří maso (které zbožňuji) ochucené spoustou domácí majoránky skvěle doplňují šťouchané brambory s brokolicí.





Suroviny:

(2 porce)

2 porce kapra
majoránka
4 středně velké brambory
půlka brokolice
olej
sůl


Postup:


Troubu zapneme na 180° C. Porce kapra vyndáme s předstihem z lednice, aby se ohřál na pokojovou teplotu.   Kapra dobře posolíme a posypeme majoránkou. Dno pekáčku lehce vytřeme olejem a položíme na něj kapra kůží dolu. Pečeme cca 30 minut (podle velikosti porcí). Na posledních pět minut porce otočíme, aby se na kůži udělala krustička. Mezitím si připravíme štouchané brambory.

Oloupané a nakrájemé brambory dáme vařit do vody  se lžičkou soli a trochou kmínu. Přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut dokud nejsou brambory takřka měké. Poté přidáme růžičky z půlky brokolice a vaříme společně dalších 5 minut. Uvařené brambory a brokolici slijeme a rozšťoucháme se lžící oleje. Podle chuti dosolíme.













Nutriční hodnoty: 

Jedna porce: 1716 kJ  Bílkoviny (g):41, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 23








Žádné komentáře:

Okomentovat