neděle 6. července 2014

Melounový sorbet s růžovým vínem

 bez laktózy, bez lepku, veganské

Jen čtyři ingredience, jednoduchý postup a famózní výsledek. Pokud Vám zbyde kousek melounu, uřčitě si tuhle osvěžující bombu připravte. Sorbet má konzistenci jemné ledové tříště. Je krásně slaďonký a svěží. Růžové víno mu navíc dodá šmrnc. Nejlepší zmrzka, když je venku abnormální hic. ;-)




Suroviny

4 hrnky vypeckovaného melounu nakrájeného na kousky
1/2 hrnku růžového vína
1/2 hrnku cukru
1 lžíce limetkové šťávy






Postup


Do hrnce nalijeme půl hrnku růžového vína a vsypeme 150 g bílého cukru. Pomalu zahříváme a mícháme aby se cukr rozpustil. Společeně přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Poté necháme vychladit na pokojovou teplotu. Mezitím rozmixujeme vypeckovaný meloun a přidáme šťávu z limetky.






Vystydlý sirup smícháme z rozmixovaným melounem a rozlijeme do tvořítek na nanuky, nebo plastové krabičky. Necháme mrazit alespoň 6 hodin, nejlépe přes noc. Sorbet vidličkou promícháme každou hodinu, alespoň třikrát.















Žádné komentáře:

Okomentovat