pondělí 15. září 2014

Polévka z červené řepy s křenem

  bez laktózy, veganské


Pár základních surovin, trocha koření a primitivní postup. Přesto je výsledek luxusní polévka, která krásně zahřeje a nezatíží.




Suroviny


1 malá cibule
3 středně velké řepy
1 mrkev
půl celeru
snítka rozmarýnu
dvě lžičky tymiánu
1 lžička soli
citron
křen podle chuti (strouhaný nebo nakládaný)

cca 2 litry vody


Postup


Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Zalijeme studenou vodou tak, aby byla zelenina akorát ponořená. Přidáme sůl, koření a vaříme do měkka.

Když je zelenina měkká (cca 30-40 minut podle velikosti kousků) vyndáme snítku rozmarýnu a vše rozmixujeme do hladka. Na závěr vmícháme podle chuti křen. Na talíři sypeme čerstvými bylinkami a nevegani mohou přidat ještě vajíčko uvařené na hniličku.






Žádné komentáře:

Okomentovat